Otto

Graag stel ik me aan u voor. Al een tijd doe ik werk voor het blad en de website van Hadderech. Mijn naam is Otto geboren, getogen en woonachtig in het mooie stadje Middelburg. Getrouwd met Jacqueline (zus van Cora). Kinderen….Victor getrouwd met Joëlle. Pleegzoon Tim die dit nieuwe seizoen begonnen is aan een studie buitenshuis.

Mijn ouders hebben me christelijk opgevoed. We gingen naar de plaatselijke gereformeerde kerk vrijgemaakt. Tot mijn 14e jaar bezocht ik catechisatie en andere kerkelijke activiteiten. 

Zoals zovelen rond die leeftijd ging de wereld aan mij trekken en kwam ik steeds losser te staan van de kerk. God heeft mij echter niét losgelaten. Op 19-jarige leeftijd kwam ik via vrienden bij een evangelische kerk terecht. Daar werd het geloof persoonlijker beleefd en op die manier heb ik Jezus als mijn verlosser aan mogen nemen.

In 1987 ben ik getrouwd met Jacqueline. De ouders van Jacqueline waren betrokken bij Israël en hadden liefde voor het Joodse volk. Voor mij was dat nieuw maar ik kon het toen nog niet een plaats geven. Dat is vervolgens wel gegroeid. Een echte verandering kwam pas na een bezoek aan Israël in 2006. Daarna hebben we meerdere reizen gemaakt naar Israël en veel van het land mogen zien. ‘Israël en de Bijbel’ en ‘Christenen voor Israël’ hebben mijn inzichten in de Bijbelse betekenis van Israël verder verdiept. De laatste jaren hebben ook de Bijbellessen van Marjorie Eberlé hieraan bijgedragen.

In eerste instantie probeerden we deze interesse ook in onze kerk te delen. Maar we merkten dat dit soms een moeilijk onderwerp kan zijn. In de kerk maar zeker ook bij mijzelf bleken er nog veel misverstanden te bestaan, mogelijk veroorzaakt door calvinistische invloeden maar ook door westerse interpretaties van de Joodse Bijbel.

Op een gegeven moment kreeg ik het maandblad Hadderech cadeau en begon me vanaf die tijd ook meer te verdiepen in Messiasbelijdende Joden.
In 2016 werd mij gevraagd of ik een nieuwe website zou willen maken voor de vereniging. Daar ben ik toen aan begonnen en in 2017 is deze feestelijk geopend tijdens het Paaskamp. Het is erg leuk en leerzaam om de website te onderhouden en mee te helpen om passende illustraties aan de artikelen voor het blad en website toe te voegen.

boekhouderEn dan nog een nieuwe uitdaging: Omdat de huidige boekhouder (Peter) er mee gaat stoppen heb ik deze taak met ingang van dit nieuwe jaar van hem overgenomen. In deze functie hoop ik met velen van u contact te hebben. En als er vragen zijn, stel ze gerust via het mailadres van de vereniging.