Richard Harvey

Als Messiaanse Joden in het Verenigd Koninkrijk betuigen we onze oprechte deelneming met de dood van prins Philip aan de koningin en de hele koninklijke familie.

Hij was een toegewijd dienaar van de publieke zaak, een geliefd echtgenoot, vader, grootvader en overgrootvader. Hij was ook een goede vriend van het Joodse volk en woonde veel evenementen van de Joodse gemeenschap bij.

Bij zijn aankomst in het Verenigd Koninkrijk in 1933 ging hij naar de Gordonstoun School in Schotland, waarvan de directeur Kurt Hahn een Joodse vluchteling was uit Duitsland, een van zijn vele vriendschappen met Joodse mensen. Hahn zelf zou later een leerling van Jesjoea worden.

Zijn moeder, prinses Alice, wordt liefdevol herinnerd voor het beschermen van het Joodse gezin Cohen in haar huis in Athene tijdens de Holocaust. Ze wordt om die reden vermeld als ‘Rechtvaardige onder de Volkeren’ in het Yad Vashem Holocaust Museum. Ze werd begraven op de Olijfberg in Jeruzalem en Prins Philip bezocht Israël in 1994 om haar nagedachtenis te eren en Israëlische leiders te ontmoeten.

Prins Philips lange en voorname dienst  is een toonbeeld van moed, geduld, veerkracht en hoop. Zijn openhartigheid en zijn humor leverden hem veel vrienden op. We wensen de koningin en de koninklijke familie chayim aruchim, een lang leven, en vertrouwen erop dat hij door onze Messias verwelkomd zal worden met de woorden “goed gedaan, gij goede en trouwe dienaar”.

Dit artikel is afkomstig uit het maandblad Hadderech van mei 2021