Graag maken wij van de gelegenheid gebruik om iets meer te vertellen over het werk van de Stichting Nachamu Nachamu Ami.

De stichting is opgericht op 24 juni 2003. De naam verwijst naar Jesaja 40:1 en is Hebreeuws voor “Troost, troost Mijn volk”. Door deze woorden weten wij ons geroepen en aangespoord om liefde te betuigen aan het volk Israël.

Het doel van Nachamu Nachamu Ami is hulpverlening aan hulpbehoevenden onder het Joodse volk. De stichting brengt dit in praktijk door Joodse mensen – waar ook ter wereld – morele, materiële of financiële steun te geven. Deze steun is gericht op het Joodse volk in zijn geheel. Door de jaren heen zijn er contacten opgebouwd met diverse organisaties zowel in Oost-Europa als in Israël. Mede hierdoor zijn wij in staat om de hulpgoederen direct bij de mensen te brengen.

Onze hoofdactiviteit is het versturen van goederen naar projecten. Dat gebeurt via vrachtwagens (naar Oost-Europa) of containers (naar Israël). Hiermee voorzien we in praktische hulp. Financiële hulp verstrekken we niet in bedragen, maar bijvoorbeeld in de vorm van voedselpakketten of matrassen. Ons doel is dat we door middel van deze hulpverlening Gods liefde aan Zijn volk laten zien.

Het uitgangspunt daarbij is dat we alleen die hulpgoederen verstrekken waaraan behoefte is. Via onze contactpersonen in de betreffende landen weten we welke goederen dat zijn. Zij zorgen er ook voor dat de gevraagde hulpgoederen bij de juiste mensen terecht komen. Denk hierbij aan kleine meubels, kleding, nieuwe schoenen, nieuw speelgoed, incontinentie materiaal, linnengoed, dekbedden en dekens.

Het honderste transport, met alle liefde

Een van de projecten in Israël is het Joseph Project. Het Joseph Project is een Israëlische organisatie die ondersteund wordt door de Messianic Jewish Alliance of America. Deze stichting ontvangt goederen vanuit de hele wereld en verdeelt dit onder allerlei doelgroepen in Israël. Nachamu Nachamu Ami werkt al jaren samen met deze organisatie door jaarlijks een aantal containers naar hen te sturen. Onlangs stuurden we de honderdste container. Zie foto links.

In de Oekraïne werken wij al geruime tijd samen met “Hilfe” die de hulpgoederen met vrachtwagens naar de Joodse gemeenschappen brengt. Ook afgelopen weken zijn er transporten naar de Oekraïne verstuurd. We hebben ook voedsel mee kunnen sturen. Op de foto rechts een plaatselijke synagoge.Synagoge Oekraïne

Nachamu Nachamu Ami beschikt in Nederland over een uitgebreid netwerk. Naast het hoofdkantoor en centrale depot in Renswoude zijn er kringloopwinkels in Hulst, Lunteren en Oosterwolde. En verder sorteer- en inleverdepots verspreid over het land.
We ontvangen de diverse goederen via particulieren, bedrijven en instellingen. De goederen die wij niet kunnen versturen worden verkocht via de kringloopwinkels. De opbrengst daarvan gebruiken we voor het bekostigen van het transport.

Wilt u meedoen met deze praktische hulpverlening aan onze Joodse broeders en zusters? Dat kan door middel van uw voorbede, het aanleveren van goede kwaliteit goederen of het overmaken van een financiële bijdrage. Maar ook als vrijwilliger bent u van harte welkom!

De stichting Nachamu Nachamu Ami staat bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften zijn daarom fiscaal aftrekbaar.

Voor meer informatie zie website: nachamu, tel. 0318-486808 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Hier kunt u zich ook opgeven voor het ontvangen van de periodieke nieuwsbrief.

Dit artikel is afkomstig uit het maandblad Hadderech van april 2022