van de penningmeester

De afgelopen maanden heeft Hadderech actie gevoerd ten behoeve van het herstel van de Israëlische bossen na de verschrikkelijke bosbranden december vorig jaar. Hierbij verloren 42 mensen het leven en ging zeker 1100 hectare bos in achtenvijftig bossen en parken verloren.
We zijn erg blij u te kunnen melden dat we met elkaar in totaal €1000 (!) bijeengebracht hebben. Alle gevers hartelijk dank!

Voor zover ik weet is er weinig duidelijkheid over de oorzaak van de branden. Wel duidelijk is dat er in Israël gelukkig ook goede krachten werkzaam zijn. 
In het zwaar getroffen Haifa bijvoorbeeld boden Arabische inwoners gratis hout en mankracht aan voor de herbouw van de Moriah-synagoge, die door de brand verwoest was. En op 28 maart gingen Joodse en Arabische scholieren er tuinen opknappen. Er werden zelfgemaakte borden opgehangen met in het Hebreeuws, Arabisch en Engels teksten als: “Indien uw vijand honger heeft, geef hem te eten, indien hij dorst heeft, geef hem te drinken” (Spreuken 25:21, zie afb.).